Meerdere elektriciteitsleveranciers op een aansluiting mogelijk - Utilities
nieuws

Meerdere elektriciteitsleveranciers op een aansluiting mogelijk

Publicatie

28 feb 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

ACM

Consumenten en bedrijven kunnen vanaf 2018 meerdere elektriciteitsleveranciers tegelijk op een aansluiting contracteren. Bedrijven kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen hun zelfopgewekte stroom te leveren aan een andere leverancier dan van wie zij stroom afnemen. Dat blijkt uit het ontwerpbesluit ‘Meerdere leveranciers op een aansluiting’ dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft gepubliceerd.  

Een consument kan bijvoorbeeld een andere leverancier kiezen voor de laadpaal van zijn elektrische auto dan voor de stroomvoorziening thuis. Het besluit Meerdere leveranciers op een aansluiting is gebaseerd op een voorstel van bedrijven in de energiesector en is tot stand gekomen na een intensieve samenwerking tussen de ACM en de sector.

Henk Don, bestuurslid van de ACM: ‘Consumenten en bedrijven hebben op deze manier meer keuzes in leveranciers van wie zij stroom afnemen of aan wie zij stroom leveren. Dat kan hen geld opleveren. En het draagt bij aan de energietransitie, want het stimuleert elektrisch vervoer en zorgt voor meer concurrentie in duurzaam geproduceerde elektriciteit.’

Bron: ACM

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West