Microsoft koopt windenergie Borssele - Utilities
nieuws

Microsoft koopt windenergie Borssele

Publicatie

22 mei 2019

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

energie, Windenergie

Microsoft sloot een overeenkomst voor windenergie aan in Nederland. De Amerikaanse softwaregigant zal negentig megawatt kopen van het 731,5 megawatt omvattende offshore windproject, Borssele III en IV van Eneco. Eneco zal vanaf 2022 de datacenters van Microsoft gedurende vijftien jaar voorzien van groene stroom.

Dit is de tweede aankoop van windenergie door Microsoft in Nederland in een jaar, wat zijn totale aankopen van windenergie op 270 megawatt brengt in Nederland. Het is daarmee een van de grootste duurzame bedrijfsportfolio van bedrijven in het land. Het is de 14e power purchase agreement (PPA) voor duurzame energie van Microsoft en brengt de portefeuille op meer dan 1,5 gigawatt ter ondersteuning van de werking van de 54 Azure-regio’s van het bedrijf.

De stroomafnameovereenkomst is een volgende stap in de voortdurende samenwerking tussen Eneco en Microsoft. In 2018 selecteerde Eneco Microsoft als hun voorkeurspartner voor cloudservices door een drie-jarige overeenkomst te ondertekenen met Microsoft Azure, waarmee Eneco de bedrijfsdoelstellingen en ambities op het gebied van digitale transformatie kan realiseren.

Bron: Eneco

Industrielinqs 8, 2021

21 september 2021

nieuws

Prinsjesdag 2021: Extra geld voor CO2-reductie industrie

AGENDA

Industrielinqs LIVE
Industrielinqs LIVE - Waterstof hands-on

Wanneer 5 Oct 2021
Locatie LIVE vanuit Apeldoorn bij KIWA, Online in Teams van 10:00 tot 11:30