Eén miljoen euro voor afvang, gebruik én opslag kooldioxide - Utilities
nieuws

Eén miljoen euro voor afvang, gebruik én opslag kooldioxide

Publicatie

25 sep 2018

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

CCS, CCU

Bedrijven die werken aan innovatieve oplossingen voor afvang, gebruik, transport en opslag van CO2, komen in aanmerking voor ondersteuning. Het gaat om de subsidie Carbon Capture, Utilisation and Storage (CCUS Tender 2018). RVO roept bedrijven op zich vanaf 1 oktober in te schrijven.

CCUS kan een belangrijke rol gaan spelen bij de terugdringing van de CO2-uitstoot. Vandaar dat de overheid één miljoen euro beschikbaar heeft gesteld om de technologie rondom de afvang, het gebruik of de opslag van kooldioxide vlot te trekken

Openstelling

Geïnteresseerden kunnen van 1 oktober tot en met 30 oktober hun aanvraag indienen via mijn.rvo.nl. Wie zeker wil weten of hij in aanmerking komt voor deze subsidie, kan zijn projectidee laten toetsen bij de adviseurs van RVO.nl. Mocht uw projectidee niet aan de voorwaarden voldoen, dan ontvangt u suggesties voor andere subsidiemogelijkheden voor zover van toepassing op uw project.

Projecten kunnen gaan over de hele keten van afvang, transport en hergebruik of opslag. Of over delen van de keten, inclusief transport van CO2 naar de glastuinbouw. Verder moet de CO2 afkomstig zijn uit energie-intensieve industrie, afvalverbranding, H2-productie, of biogene CO2 uit andere bronnen.

Subsidies energie-innovatie

De CCUS Tender 2018 maakt deel uit van de subsidieregelingen voor energie- en klimaatinnovaties binnen de Topsector Energie. Deze regelingen maken Nederland schoner en economisch sterker. Ook gaat het over energiebesparing en slimme inpassing.

 

Bron: RVO

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West