Miljoenensubsidie voor Rotterdams Hart van Zuid - Utilities
nieuws

Miljoenensubsidie voor Rotterdams Hart van Zuid

Publicatie

8 sep 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Voor Hart van Zuid heeft RSM, samen met Uniresearch, Ballast Nedam, RET, KPN, ENECO, Futureinsight en TNO, onder leiding van de gemeente Rotterdam een pakket aan innovatieve duurzaamheidsmaatregelen bedacht. Een 3D-model dat onder andere het energiegebruik in het gebied in beeld brengt, geeft beter inzicht in de mogelijkheden om het energiemanagement te verbeteren.

 

Het Hart van Zuid project krijgt 5,4 miljoen euro om duurzame energietoepassingen en systemen te ontwikkelen voor de integratie van lokale energiesystemen, verlichting, water, huishoudens en transport. Het project heeft als doel een veilige, duurzame en creatieve leef- en werkomgeving te creëren binnen vijf jaar (2021). 

 

Energieonderzoek

RSM brengt in dit project haar kennis in over het definiëren en toepassen van schone slimme energie applicaties en -systemen met behulp van energiebesparingsmodellen. Daarnaast zal RSM een PhD-student aannemen die de optimalisatie van elektrische auto's en bussen in het district onderzoekt en daarmee de transitie naar duurzaam energiegebruik inzichtelijk maakt.

 

‘Ons onderzoek past goed bij dit project’, zegt Professor Eric van Heck, directeur van RSM’s Technology and Operations Management afdeling. ‘RSM kan laten zien dat de kennis en expertise die we in huis hebben over het gebruik van schone energiebronnen en de energietoepassingen in stedelijk gebied een groot verschil kunnen maken wanneer gebruikt wordt gemaakt van slimme technologie. Het is een kans voor ons om, zeer dicht bij huis, de integratie van duurzame energiesystemen als voorbeeld te stellen voor andere wereldsteden.’

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.