Najaarsronde SDE+ 2018S zon-pv en wind overtekend - Utilities
nieuws

Najaarsronde SDE+ 2018S zon-pv en wind overtekend

Publicatie

16 nov 2018

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Wind

RVO.nl ontving 5.907 subsidieaanvragen voor hernieuwbare energie projecten tijdens de openstelling SDE+ najaar 2018. Er is ruim 7,7 miljard euro subsidie aangevraagd. Hiermee wordt het budget van zes miljard euro ruim overschreden.

Minister Wiebes informeerde de Kamer over het verloop van de openstelling SDE+ najaar 2018. De minister kon melden dat de regeling ruimschoots was overtekend. Overigens moet RVO.nl nog wel beoordelen of de projecten ook daadwerkelijk in aanmerking komen voor subsidie.

Zon en wind

Zon-PV blijft populair – men vroeg hier een budget van ruim vier miljard euro aan. Windenergie (land, meer en primaire waterkering) volgt met een aangevraagd budget van ruim twee miljard euro. Samen zijn zij goed voor tachtig procent van het aangevraagde budget.

Beoordeling

RVO.nl beoordeelt op dit moment de aanvragen op basis van de eisen van de regeling en toetst de projecten op technische, financiële en economische haalbaarheid. Een overzicht van de aanvragen per fase is te vinden op de website van de SDE+ onder ‘Feiten en Cijfers’.

Opdrachtgever

Met de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) wil het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de productie van duurzame energie stimuleren. Van 2 oktober tot en met 8 november 2018 konden bedrijven en (non-profit) instellingen SDE+ subsidie aanvragen. In de najaarsronde 2018 is zes miljard euro beschikbaar voor duurzame energie projecten.

Bron: RVO

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West