Nieuw bunkerstation voor LNG in Dordrecht - Utilities
nieuws

Nieuw bunkerstation voor LNG in Dordrecht

Publicatie

17 okt 2017

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

LNG, opslag

Het Havenbedrijf Rotterdam onderzoekt samen met Pitpoint.LNG de realisatie van een multifuel bunkerstation voor het tanken van LNG en andere schonere brandstoffen. Als locatie hebben zij het Duivelseiland in Dordrecht op het oog, op de splitsing van de Oude Maas, Dordtse Kil en de Beneden Merwede.

Dordrecht Inland Seaport is de meest landinwaarts gelegen zeehaven van Nederland. Het is het knooppunt van het vaargebied voor de steden Amsterdam – Rotterdam – Antwerpen, én het vaargebied richting Duitsland: een ideale locatie voor een dergelijk bunkerstation.

In gesprek

De twee initiatiefnemers gaan de komende tijd in gesprek met potentiële afnemers, partners en leveranciers, om te kijken hoe de vraag naar schonere brandstoffen en het aanbod ervan zo goed mogelijk op elkaar kunnen worden afgestemd. Of dit nu waterstof, elektrisch, biodiesel, LNG/CNG is, centraal in het onderzoek staat dat alle brandstoffen van het multifuel bunkerstation minder vervuilende emissies moeten uitstoten dan de traditionele brandstoffen. En dat geldt zowel voor schepen als voor vrachtwagens en personenvoertuigen.

Bron: Port of Rotterdam

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West