Nieuwe productielocatie Kinext vliegwielsysteem - Utilities
nieuws

Nieuwe productielocatie Kinext vliegwielsysteem

Publicatie

10 mrt 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Boessenkool, Kinext, S4 Energy

Machinefabriek Boessenkool en S4 Energy, specialist in energieopslag voor industriële- en infrastructurele toepassingen, gaan samen in het nieuwe bedrijf S4Manufacturing BV. De partners hebben een gloednieuwe productiehal opgetrokken op het terrein van Boessenkool in Almelo om daar Kinext te produceren: een innovatief, zelfontwikkeld energieopslagsysteem.

De Kinext opslagunits slaan kinetische energie efficiënt op in een stalen rotor. Kinext verliest zijn energie langzaam en is, ondanks zijn grote vermogen van één megawatt in staat om in milliseconden reageren.

In Kinext combineert S4 Energy de optimale eigenschappen van verschillende technologieën. Dit zijn bijvoorbeeld het te leveren vermogen, de opslagcapaciteit, de reactietijd, de benodigde duur van continue ontlading en de optimalisatie van de levensduur van het opslagsysteem.

Hiermee biedt S4 oplossingen voor uitdagingen die spelen bij industriële stroomverbruikers, netbeheerders en opwekking van duurzame energie. De eerste Kinext opslagunits zijn al verkocht.

Bron: S4 Energy

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.