Nissan batterijen en bi-directionele laadpalen voor ArenA - Utilities
nieuws

Nissan batterijen en bi-directionele laadpalen voor ArenA

Publicatie

2 mrt 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

ArenA. Nissan, Eaton, Liander, The Mobility House

Eind 2017 kan de ArenA beschikken over een vier megawatt batterij die wordt ingezet als peakshave installatie voor de stad Amsterdam, netwerkstabilisatietool voor Liander en backup-installatie voor evenementen van de ArenA zelf. Samen met Eaton, dat het systeem gaat bouwen, en Mobility House, dat verantwoordelijk is voor het energiemanagement, maakt men de ArenA nog een stukje duurzamer.

Het xStorage Buildings-systeem van Eaton slaat energie efficiënt op en distribueert deze wanneer dat nodig is. Het systeem dat voor de Amsterdam ArenA is ontwikkeld, is met 280 Nissan LEAF-batterijen het grootste energieopslagsysteem op hergebruikte batterijen dat door een commercieel bedrijf in Europa wordt gebruikt. Het heeft een stroom- en opslagcapaciteit van vier megawattuur. Hiermee kan de ArenA tijdens een concert of wedstrijd ongeveer een uur zonder externe stroombron blijven fungeren. Het systeem heeft ongeveer het formaat van een zeecontainer en herbergt 119 racks waarin 1160 batterijsystemen zitten. Een negental bi-directionele omvormers zorgt voor de omzetting van wisselstroom naar gelijkstroom en vice versa.

Bi-directionele laadpalen

Binnenkort worden bij de ArenA ook de eerste bi-directionele laadpalen ter wereld geplaatst. Deze palen laden de vijf Nissan’s die van de Amsterdam ArenA niet alleen op, maar kunnen tevens de accu’s van de auto’s aanspreken op het moment dat er tekorten op het net dreigen te ontstaan.

Bron: Eaton

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West