Nissan installeert 33 Xstorage batterijen in Vlaardingen - Utilities
nieuws

Nissan installeert 33 Xstorage batterijen in Vlaardingen

Publicatie

18 apr 2018

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Eaton

Nissan en Eaton leveren deze zomer in Voorhout 33 woningen op met een xStorage-thuisbatterij voor de opslag van zonne-energie. Nissan levert aan de gezamenlijke wijkbewoners ook 2 elektrische LEAF’s als deelauto.

De xStorage-batterijen zijn gemaakt van gebruikte batterijmodules uit de elektrische Nissan LEAF. Deze hightech componenten krijgen een tweede leven en ondersteunen de transitie naar duurzame energie. Ze slaan de overdag geproduceerde zonne-energie op voor gebruik in de avond en nacht.

Nissan is partner van Four Your Energy Freedom (4YEF), een initiatief dat zich richt op het kosteloos opwekken van duurzame energie via onder meer woonhuizen. Tijdens Building Holland is de xStorage-thuisbatterij te vinden in de Plusleven-woning die 4YEF op de beurs presenteert. Het is een huis vol duurzame energiesystemen gericht op comfortabel en gezond wonen. De Plusleven-woningen zijn onderling verbonden, produceren zelfstandig duurzame energie, slaan het op en delen het waardoor de woningen een autonoom energie-ecosysteem vormen.

Overschot opslaan en verkopen

De stap van theorie naar praktijk wordt meteen gezet. In Voorhout verrijzen in de nieuwe wijk Hooghkamer 33 woningen elk voorzien van xStorage-energieopslag. Het zijn Plus-op-de-Meter-woningen die meer energie opleveren dan verbruiken. Het overschot wordt opgeslagen en/of verkocht waardoor de installaties ook een financieel rendement opleveren voor de eigenaren. Nissan levert aan de gezamenlijke wijkbewoners ook 2 elektrische LEAF’s als deelauto. Ze rijden op duurzame stroom van de woningen en verminderen de parkeerdruk in de wijk, waardoor er meer ruimte is voor groen en bewoners.

300.000 batterijen geleverd

Bart Bartels, Energy Specialist bij Nissan Energy Services: ‘Nissan heeft de afgelopen jaren meer dan 300.000 batterijen geleverd. Die rijden nu rond in onze elektrische auto’s en deze kunnen we gaan inzetten voor groot- en kleinschalige energieopslag. Ze nemen een belangrijke barrière weg bij de transitie naar gasloos en duurzaam wonen: de opslag van duurzame elektriciteit op de momenten dat er een overschot is.’

In de Johan Cruijff ArenA plaatst Nissan 280 complete batterijpakketten met in totaal 4 megawattuur capaciteit. Daarnaast is Nissan met 8.900 zonnepanelen op het onderdelenmagazijn in Amsterdam ook producent van duurzame energie.

 

Bron: Nissan

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West