Tennet contracteert Van Oord en Hellenic Cables voor net op zee Hollandse Kust - Utilities
nieuws

Tennet contracteert Van Oord en Hellenic Cables voor net op zee Hollandse Kust

Publicatie

7 sep 2018

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

offshore wind, TenneT

TenneT heeft het consortium Van Oord Offshore Wind Projects en Hellenic Cables het contract gegund voor de levering en installatie van 220 kV zee- en landkabels voor het project Hollandse Kust (zuid) Alpha. De kabels voor het net op zee hebben een gezamenlijke capaciteit van 700 MW.

Gelijktijdig met de gunning van dit contract is ook het contract voor het horizontaal gestuurd boren van 4 x 550 meter buisleiding aanbesteed. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door LMR Drilling.

Het contract met Van Oord Offshore Wind Projects en Hellenic Cables bestaat uit onder meer het ontwerp, de fabricage van 220 kV kabels, de aanleg van de kabels en de aansluiting op het hoogspanningsstation Maasvlakte. Het consortium is ook de beoogde partij voor de levering en installatie van de kabels voor Hollandse Kust (zuid) Beta (HKZ Beta). Als optie is in het contract de realisatie van een 66 kV zeekabel tussen het Alpha en Beta platform opgenomen. HKZ Alpha moet gereed zijn in 2021, HKZ Beta in 2022. Na het project net op zee Borssele gaat het hier om de derde en vierde grote netaansluitingen voor wind op zee in Nederland.

Boringen

LMR Drilling verzorgt de gestuurde boringen van vier buisleidingen onder de zeewering ten zuiden van de Maasgeul. De buisleidingen zorgen voor een veilige aansluiting van de HKZ Alpha en Beta kabels op het hoogspanningsstation Maasvlakte. De werkzaamheden voor de gestuurde boring worden uitgevoerd in 2019.

 

Bron: TenneT

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West