Noord-Holland investeert in zonnepanelenfabriek Energyra - Utilities
nieuws

Noord-Holland investeert in zonnepanelenfabriek Energyra

Publicatie

29 mrt 2018

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

investering, zonne-energie

Het is nu echt definitief: vanaf eind 2018 zullen de eerste zonnepanelen worden geproduceerd in de zonnepanelenfabriek van Energyra in Zaandam. Met de ondertekening van een contract met het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland en internationale investeerders is de laatste stap gezet.

Energyra is begin maart al gestart met de bouw van de benodigde machines. Vanaf 1 april wordt het beoogde bedrijfspand van 8.500m² in Zaandam gereed gemaakt. De productielocatie is naar verwachting eind september 2018 gereed, zodat de eerste zonnepanelen eind dit jaar nog van de band kunnen rollen.

30.000 huishoudens

De nieuwe productielocatie zal naar schatting jaarlijks 350.000 hoogrenderende en duurzaam geproduceerde zonnepanelen opleveren. Deze hoeveelheid zonnepanelen is goed voor meer dan 100 MWp aan geïnstalleerd vermogen, tegen lagere kosten per kWh. De energieopbrengst van deze panelen staat ongeveer gelijk aan de elektriciteitsconsumptie van 30.000 huishoudens.

De komst van de zonnepanelenfabriek naar Noord-Holland biedt werkgelegenheid voor naar verwachting vijftig tot zestig speciaal opgeleide arbeidskrachten. Nog los van de verwachte toename bij toeleverende en afnemende industrie. Ook voor het verlagen van de CO2-footprint is de komst van Energyra positief.

 

 

Bron: Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West