Nuon en AkzoNobel tekenen flexibel leveringscontract - Utilities
nieuws

Nuon en AkzoNobel tekenen flexibel leveringscontract

Publicatie

18 dec 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

AkzoNobel, Nuon, Vattenfall

Nuon gaat flexibele energie leveren aan AkzoNobel locaties in Nederland, als onderdeel van een stroomleverovereenkomst van 1,5 terawattuur per jaar. Deze overeenkomst biedt AkzoNobel mogelijkheden om de voordelen te benutten van flexibiliteit in chemische productie en de eigen elektriciteitsopwekking. Daarmee worden fluctuaties in het netwerk opgevangen en kostenvoordelen behaald.

De innovatieve oplossing – voor de locaties Delfzijl, Hengelo en Rotterdam – levert toegang tot de energiemarkt en brengt AkzoNobel’s strategische en duurzaamheidsdoelen dichterbij. Het contract maakt het mogelijk om in de toekomst van andere partijen wind- en andere groene energie in te kopen en nieuwe Power Purchase Agreements (PPA’s) af te sluiten. Nuon biedt AkzoNobel toegang tot die energiemarkten via haar handelsvloer.

‘Deze overeenkomst onderstreept ons streven naar gebruik van duurzamere energiebronnen en het balanceren van aanbod van energie uit zon en wind’, zegt Knut Schwalenberg, directievoorzitter van AkzoNobel Nederland. ‘Het helpt ons verder op weg naar een CO2-neutrale bedrijfsvoering in 2050.’

‘Met deze partnership biedt Vattenfall, met veel expertise en ervaring op de energiemarkt, ondersteuning aan AkzoNobel. Hiermee kunnen we AkzoNobel helpen om waarde te creëren door de beschikbare flexibiliteit van energie in te zetten op de energiemarkt’, zegt Martijn Hagens, Senior Vice-President Customers & Solutions van Vattenfall.

Peter Smink, CEO van Nuon: ‘We zorgen dat onze klanten steeds minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen en helpen onze partners om duurzamer te worden. Een slim en flexibel energiesysteem biedt enorme voordelen voor partners als AkzoNobel. Het helpt ze om energie flexibel en efficiënt in te zetten. Het gaat hier niet alleen om een investering in de Nederlandse energiemarkt, het helpt ook AkzoNobel om klimaatneutraler te worden.’

akzonuon

Bron: Nuon

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West