Onafhankelijke gasinfrastructuurbedrijven presenteren gezamenlijke groene visie voor Europa - Utilities
nieuws

Onafhankelijke gasinfrastructuurbedrijven presenteren gezamenlijke groene visie voor Europa

Publicatie

6 okt 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Tijdens de 14e jaarvergadering van Gas Infrastructure Europe (GIE) in Sofia, Bulgarije, hebben zeven Europese gasinfrastructuurbedrijven uit evenveel landen  -en verenigd in het Green Gas Initiative- een gezamenlijk rapport uitgebracht, getiteld: “Gas and Gas Infrastructure – The Green Commitment”. Het Green Gas Initiative bestaat uit gasinfrastructuurbedrijven die als doelstelling hebben in 2050 via hun gastransportnetwerken in een honderd procent CO2-neutrale gasvoorziening te voorzien. Vanwege de verschillen per land hanteert elke bedrijf hierbij zijn eigen aanpak.  Met de publicatie van dit rapport willen de leden inzicht geven in hun verschillende projecten.

 

Gasunie draagt bij met de ontwikkeling van groene projecten zoals het ontwikkelen van de Groen gas Booster. Hiermee kan groen gas tussen verschillende netwerken worden uitgewisseld om overproductie te voorkomen. De LNG break-bulk facility bij Gate terminal (Haven van Rotterdam) faciliteert LNG als schone brandstof voor de transportsector.

Een ander groen project waar Gasunie aan meewerkt is het transport van waterstof via Gasunie’s gastransportnet in Zeeuws- Vlaanderen. Bovendien investeert de Nederlandse TSO in innovatieve technologieën voor de vergassing van biomassa (Milena, Torrgas).

Ook de certificering van groen gas (Vertogas) en de ontwikkeling van grootschalige warmteprojecten met hybride warmtepompen draagt bij aan vergroening van de Nederlandse gasvoorziening.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.