Ondergrondse hoogspanningsverbinding Rotterdam in bedrijf - Utilities
nieuws

Ondergrondse hoogspanningsverbinding Rotterdam in bedrijf

Publicatie

2 mrt 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

ondergrondse hoogspanning, TenneT

Om de leveringszekerheid van elektriciteit in Rotterdam te vergroten, heeft TenneT een nieuwe ondergrondse hoogspanningsverbinding aangelegd. Begin januari is een deel van de kabel, tussen Ommoord en Krimpen aan den IJssel, al in gebruik genomen. Gisteren is ook het tweede deel tussen Marconistraat en Ommoord onder spanning gebracht. De hele 22 kilometer lange verbinding is nu in gebruik.

De vraag naar transportcapaciteit voor elektriciteit groeit, ook in de regio Rotterdam. Om de leveringszekerheid in de komende decennia te kunnen waarborgen, is er daarom een nieuwe 150 kV hoogspanningsverbinding aangelegd. Mocht er in de toekomst onverhoopt een verbinding uitvallen, dan is er een tweede verbinding beschikbaar en blijft de regio Rotterdam gewoon van stroom voorzien.

Afronding

Hoewel de hele kabel in bedrijf is, zijn nog niet alle werkzaamheden helemaal klaar. Na het aanleggen van de kabel zorgt TenneT er voor dat de omgeving weer wordt opgeruimd en dat wegen, paden en plantsoenen weer in goede orde worden hersteld. TenneT verwacht nog enkele weken nodig te hebben voor de afronding van deze werkzaamheden.

Bron: TenneT

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West