Ook Statoil biedt op subsidieloos windpark Hollandse Kust Zuid - Utilities
nieuws

Ook Statoil biedt op subsidieloos windpark Hollandse Kust Zuid

Publicatie

22 dec 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Innogy, RVO, Vattenfall

Statoil heeft een bod uitgebracht op de offshore wind tender Hollandse Kust Zuid gebied I & II, een project van maximaal 760 megawatt in het Nederlandse deel van de Noordzee. Dit is de eerste subsidieloze aanbesteding voor offshore windprojecten in de wereld.

Na Vattenfall en Innogy, meldde ook het Noorse energiebedrijf Statoil zich bij RVO voor de subsidieloze aanbesteding van het offshore windpark Hollandse Kust Zuid, gebied I & II. De tender is nu gesloten en RVO zal zich de komende maanden buigen over de inzendingen. Uiteindelijk zal het park in 2022 zo’n één miljoen huishoudens van energie moeten voorzien.

Irene Rummelhoff, Executive Vice President voor New Energy Solutions bij Statoil: ‘Nederland heeft ambitieuze klimaatdoelen gesteld en we willen graag een bijdrage leveren aan deze ontwikkeling met hernieuwbare en koolstofarme energieoplossingen. Statoil is al jarenlang een van de belangrijkste energieleveranciers van Nederland en we willen dit blijven doen.’

Statoil wil een sleutelrol spelen in de overgang naar een koolstofarme wereld en het bedrijf zal de komende jaren dan ook tien miljard euro investeren in hernieuwbare en koolstofarme projecten.

De kostprijs voor wind op zee is de afgelopen jaren, mede door de Nederlandse aanpak, spectaculair gedaald. In overleg met marktpartijen is daarom besloten voor de kavels I en II van Hollandse Kust (zuid) een procedure zonder subsidie open te stellen.

Bron: Statoil

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West