Opslag duurzame energie zet batterij-industrie op zijn kop - Utilities
nieuws

Opslag duurzame energie zet batterij-industrie op zijn kop

Publicatie

3 nov 2014

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Wie een oplossing vindt om duurzame energie op te slaan, zal door velen op handen worden gedragen.  De moeilijkheid van het opslaan ligt in de grilligheid van duurzame energie. Is er voldoende wind of zon, dan is er voldoende energie, maar op andere momenten is er nauwelijks productie. De energie kunnen opslaan en gebruiken wanneer deze nodig is, is nog steeds een heikel punt. Opslag met lithium-ion batterijen is nog te duur en stuwmeren zijn niet overal mogelijk.

Volgens Bloomberg ontving Ambri vorige maand van de staat New York 250 000 dollar om een prototype te ontwikkelen van een tien meter grote batterij op basis van vloeibare metalen. Twee jaar geleden nog, in 2012, ontving het bedrijf van Bill Gates, Khosla Ventures en het Franse energiebedrijf Total 15 miljoen dollar voor de ontwikkeling van zijn batterijen.

De startup heeft naar eigen zeggen een nieuwe technologie ontwikkeld die het mogelijk moet maken om de opslagkosten te verlagen tot minder dan 500 dollar per kilowattuur, wat drie keer lager is dan de huidige opslagmogelijkheden. Mocht dit realiteit worden, dan kan deze nieuwe batterij de batterij-industrie op zijn kop zetten, liet expert Brian Warshay van Bloomberg weten.

Ambri opende zijn eerste fabriek in november vorig jaar en heeft plannen om volgend jaar een grotere fabriek bouwen en veldtesten te doen met twee batterijen bij een windpark op Hawaii.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

├śrsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.