Peter Huntsman houdt vertrouwen in Europese chemie - Utilities
nieuws

Peter Huntsman houdt vertrouwen in Europese chemie

Publicatie

18 jun 2013

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

De echte  basischemie krijgt het volgens hem wel heel moeilijk in Europa, als gevolg van onder andere de schaliegasrevolutie in de VS. ‘Downstream en in de fijnchemie kan de Europese industrie nog steeds groeien. Vooral met diversificatie van producten is nog veel te bereiken’, stelt de topman.

Het Amerikaanse familiebedrijf Huntsman investeert momenteel daarom nog fors in de Rotterdamse site. Zo opent het chemiebedrijf vandaag een nieuwe MDI-splitter voor de MDI-fabriek, als resultaat van het Keystone-project. En het is samen met ingenieursbureau Tebodin al bezig met het volgende uitbreidingsproject: Capstone, een uitbreiding van de polyolen-productie met 30.000 ton per jaar.

Peter Huntsman vindt dat Europa gebruik moet maken van haar innovatieve kracht om processen en industriele ketens nog efficienter te maken. Verder moet het continent ook daadkrachtig zijn op het gebied van energie en grondstoffen. Daarbij kan het continent volgens hem nauwelijks om schaliegas heen. ‘Verduurzaming is heel goed, maar alleen met windmolens los je niet het energieprobleem op.’

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.