iMaintain Techport 2021 - Utilities
platform-event

iMaintain Techport 2021

Wanneer

7 Oct 2021

Locatie

iMaintain

Organisatie

Industrielinqs en Techport

iMaintain Techport over slimme transitie

De tweede editie van iMaintain Techport heeft plaats op donderdagmiddag 7 oktober bij Tata Steel in Velsen. Als alle seinen op groen staan, is het evenement zowel fysiek als online te volgen. Thema is: Smart Transition. De eerste podiumgasten zijn ook bekend: Marinus Tabak (RWE), Mark Haarman (Mainnovation), Mark Denys (Tata Steel/Techport), Olof van der Gaag (NVDE), Simon Jagers (Samotics), Daisy Beelen (Nova College), Marelle van Beerschoten (Digital Shapers) en Cedric Dundas (Hybride Docent). Moderatie: Dionne Ruurda en Wim Raaijen.

De industrie is volop in transitie. Veel staat in het teken van energiebesparing en de overgang naar hernieuwbare energiebronnen en alternatieve grondstoffen. Een slimmere aanpak van productie en onderhoud kunnen daar zeker aan bijdragen. Door analyse van beschikbare data kunnen installaties bijvoorbeeld efficiënter en zonder onnodige stilstand draaien. En er zijn meer mogelijkheden. Sprekers en tafelgasten geven hun visie op een slimme toekomst voor de industrie.

Slimme mensen

Ook praten we tijdens iMaintain Techport over de slimme mensen die nodig zijn voor deze transitie. Hoe ziet het werk van de onderhoudsmonteur er over tien jaar uit? Ontstaan er nieuwe functies? En zijn er straks wel genoeg mensen om de transitie tot volle wasdom te laten komen?

Techniek Held 2021

Tijdens het evenement wordt de Techniekheld gekozen. Welke technicus kan op een aanstekelijke manier over zijn vak praten en anderen inspireren en enthousiasmeren? We hebben nu en zeker ook straks techniekhelden nodig om de transitie waar te maken. Ken je zo iemand, laat het ons weten! Mail de organisatie met een korte motivatie van een paar regels: redactie@industrielinqs.nl

Programma

13.00 uur – Voorprogramma partners

• 13.00 – 13.20 uur – Voorprogramma partner

• 13.25 – 13.45 uur – Voorprogramma Terra Inspectioneering

• 13.50 – 14.15 uur – Voorprogramma BuildingCareers

• 14.15 – 14.30 uur – Pauze

   
 

 

 

14:30 uur – Opening door Mark Denys (Tata Steel Europe)

 

 

 

14:35 uur – Blok 1: Kansen van het digitaliseren van onderhoud in energietransitie

• 14.35 – 14.45 uur – Energizing Talk: Marinus Tabak ((RWE)
• 14.45 – 15.15 uur – Talkshow over de kansen van het digitaliseren van onderhoud in de energietransitie in de IJmond. De tafelgasten zijn Marinus Tabak (RWE), Simon Jagers (Samotics), Mark Denys – (Tata Steel) en Marelle van Beerschoten (Digital Shapers).

 

 

 

15:15 uur – Blok 2: Keynote – Kijk creatief naar digitale veranderingen

• 15.15 – 15.30 uur – Marelle van Beerschoten

Marelle van Beerschoten raakte tijdens haar studie door haar enthousiasme voor technologie betrokken bij een start-up die haar naar Silicon Valley bracht. Daar ontstond het idee voor een bedrijf dat zich focust op mobile enterprise apps genaamd Applified. Al snel evolueerde dit naar een bredere interesse in digitale transformatie. Ze richtte Digital Shapers op. Het doel? Technologie relevant maken voor elk bedrijf en industrie, en hierin de mensen centraal stellen. Want zij maken volgens haar het verschil voor organisaties met een missie. “Als leiders medewerkers helpen veranderen, dan helpen medewerkers de organisatie veranderen.”

 

 

 

15:30 uur – Blok 3: Techniekheld van het jaar

• 15.30 – 16.00 uur – Techniekheld van het jaar verkiezing

 

16:00 uur – Blok 4: Onderhoudsmonteur van de toekomst

• 16.00 – 16.10 uur – Energizing Talk: Mark Haarman (Auteur ‘Value Driven Maintenance & Asset Management).

• 16.10 – 16.40 uur – Talkshow over onderhoudsmonteur van de toekomst. De tafelgasten zijn Mark Haarman (Auteur ‘Value Driven Maintenance & Asset Management’), Olof van der Gaag (directeur NVDE), Daisy Beelen (Mbo-docent Nova College) en Cedric Dundas (Hybride Docent)

 

 

 

16:40 uur – De bekendmaking van de Techniekheld 2021

 

 

 

16:55 uur – Afsluiting door Wim Raaijen

 

 

 

17:00 uur – Borrel

 

Initiatiefnemers iMaintain congres

imaintain_platform_logo

Techniekheld 2021