Provincie Noord Brabant investeert in warmtenet Westrand - Utilities
nieuws

Provincie Noord Brabant investeert in warmtenet Westrand

Publicatie

18 dec 2019

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

restwarmte

De gemeente Roosendaal krijgt een subsidie van 1,5 miljoen euro van de provincie Noord Brabant voor de aanleg van een warmtenet. Hiermee ontvangt de wijk Westrand restwarmte van de afvalenergiecentrale van Suez ReEnergy. Men verwacht zo’n duizend huurappartementen en 150 particuliere woningen aan te sluiten.

Wethouder Toine Theunis: ‘Met de subsidie van de provincie is de begroting voor het project sluitend. We werken het projectplan in 2020 uit in een uitvoeringsplan.’ Volgens verwachting sluit het gemeentelijk warmtebedrijf Duurzaam Energie Bedrijf Roosendaal (DER) de eerste woningen in het voorjaar van 2024 aan op het warmtenet.

Andere warmtebronnen

‘De financiële steun van de provincie verlaagt de kosten voor inwoners om aan te sluiten op het warmtenet. Zo is een warm huis betaalbaar én vermindert de CO2-uitstoot.’ aldus gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Energie). ‘Bewoners moeten voor tientallen jaren kunnen vertrouwen op duurzame warmte. Daarom hebben we met de gemeente goede afspraken gemaakt. Bijvoorbeeld over de temperatuur van het warmtenet. Die moet natuurlijk hoog genoeg zijn om de woningen in een koude winter te verwarmen. Maar niet té hoog, zodat we in de toekomst ook andere warmtebronnen kunnen aansluiten.’

DER bezit en exploiteert een warmtenet voor de nieuwbouwwijk Stadsoevers. Dat warmtenet krijgt restwarmte van Suez ReEnergy en is in 2018 verkozen tot het meest duurzame (kleine) warmtenet van Nederland. Voor de uitbreiding van het warmtenet naar de wijk Westrand zal eveneens gebruik worden gemaakt van restwarmte.

Bron: Provincie Noord-Brabant

Industrielinqs 8, 2021

21 september 2021

nieuws

Chloorproductie Nobian onderdeel Vattenfall’s regelvermogen

AGENDA

Industrielinqs LIVE
Industrielinqs LIVE - Waterstof hands-on

Wanneer 5 Oct 2021
Locatie LIVE vanuit Apeldoorn bij KIWA, Online in Teams van 10:00 tot 11:30