Record aantal consumenten wisselt van energieleverancier - Utilities
nieuws

Record aantal consumenten wisselt van energieleverancier

Publicatie

21 nov 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Door over te stappen dwingen consumenten de energiebedrijven om te concurreren. Dat leidt tot betere dienstverlening en lagere prijzen. Nederlandse consumenten kunnen tot ruim 300 euro per jaar op hun energiejaarrekening besparen. De hoogte van de besparing verschilt per looptijd van het contract. Consumenten die nog nooit zijn overgestapt, kunnen het meeste besparen.

Henk Don, bestuurslid van de ACM: “De ACM vindt het belangrijk dat consumenten het aanbod van de ruim vijftig energieleveranciers onderling goed kunnen vergelijken. Daarom hebben we met de energieleveranciers afgesproken dat zij consumenten een aanbod op maat doen. Een dergelijk aanbod is beter te begrijpen en te vergelijken met andere aanbiedingen in de markt.

 

Hierdoor kunnen consumenten makkelijker een keuze maken en overstappen.”

Uit Europese publicaties van ACER (Agency for the cooperation of energy regulators) en CEER (Council of European energy regulators) blijkt verder dat Nederland voor zowel elektriciteit als gas een van de meest competitieve markten in Europa heeft. In Nederland stappen relatief veel consumenten over van energieleverancier. Zij kunnen daarbij kiezen uit een relatief groot aantal leveranciers en kunnen gemakkelijk prijzen vergelijken.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.