Rendo en Cogas onderscheiden zich van commerciële bedrijven - Utilities
nieuws

Rendo en Cogas onderscheiden zich van commerciële bedrijven

Publicatie

5 apr 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Cogas

De regionale netbeheerders Rendo en Cogas gaan zich in naam en logo volledig onderscheiden van de commerciële bedrijven die aan hen zijn verbonden. Dit hebben zij toegezegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De commerciële bedrijven kunnen daardoor niet langer oneigenlijk profiteren van de naamsbekendheid van de netbeheerders waarmee zij zijn verbonden.

Het moet voor afnemers duidelijk zijn met wie ze te maken hebben: met de netbeheerder die wettelijke taken zoals het transport van elektriciteit en gas uitvoert of met een commercieel bedrijf dat aan de netbeheerder is verbonden.

Henk Don, bestuurslid van de ACM: ‘Afnemers moeten weten dat zij voor de commerciële dienst vaak ook bij een ander bedrijf terecht kunnen. Als dat niet duidelijk is, staan concurrenten zonder netbeheerder op achterstand. We willen dat afnemers zien dat ze keuzes hebben.’

Cogas, regionale netbeheerder in Oost-Nederland, heeft toegezegd voor 1 september 2017 de naam en het logo van de netbeheerder te wijzigen. Rendo, regionale netbeheerder in Drenthe en Overijssel, heeft toegezegd voor 3 oktober 2017 de naam en het logo van de commerciële bedrijven te wijzigen.

Bron: ACM

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West