RWE reorganiseert conventionele opwekking - Utilities
nieuws

RWE reorganiseert conventionele opwekking

Publicatie

3 jan 2018

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

RWE

RWE deelt zijn conventionele elektriciteitsproductiebusinesses op in RWE Generation en RWE Power. In de eerste businessunit komen de gas-, steenkool-, waterkracht- en biomassa-activiteiten van het Duitse bedrijf. De bruinkool en nucleaire centrales van RWE gaan verder onder de vlag van RWE Power.  

Nadat de wind- en zonne-energieactiviteiten van RWE al waren afgesplitst via Innogy, gaat RWE verder met de reorganisatie van zijn opwekportfolio. Ook de in Duitsland onder vuur liggende bruinkool en nucleaire activiteiten worden afgesplitst van de kolen-, gas-, hydro- en biomassacentrales. Beide nieuwe bedrijven krijgen een eigen bestuur en directie.

RWE Power lijkt geen lang leven beschoren te zijn, met name omdat de nucelaire activiteiten in 2019 worden overgedragen aan de Duitse regering. Die besloot de kerncentrales te ontmantelen, de zogenaamde Atomausstieg. De laatste Duitse kerncentrales draaien nog tot 2022, maar zullen daarna ook op termijn worden afgebroken. Ook het gebruik van bruinkool ligt onder vuur omdat de CO2-uitstoot van deze fossiele brandstof nog een stuk hoger ligt dan die van steenkool.

Bron: RWE

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West