Samenwerking E.ON en DOW voor beheer ketelinstallatie - Utilities
nieuws

Samenwerking E.ON en DOW voor beheer ketelinstallatie

Publicatie

15 mrt 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Dow Benelux, onderhoud

E.ON is een langdurige samenwerking met Dow Benelux aangegaan voor de bouw, het beheer en de exploitatie van een grote gasgestookte ketelinstallatie in Terneuzen, de grootste productielocatie van Dow Benelux in Europa. Met de nieuwe ketelinstallatie, die eind 2019 in gebruik zal worden genomen, kan 350 ton stoom per uur worden opgewekt voor het productieproces op de locatie in Terneuzen.

De hoog efficiënte nieuwe ketelinstallatie vormt een aanvulling op de bestaande energieproductie-eenheden en zorgt daarmee voor meer flexibiliteit in de energievoorziening van de locatie. De nieuwe ketelinstallatie werkt met een geavanceerde brandertechnologie waarmee aardgas en gasvormige bijproducten uit het productieproces van Dow kunnen worden verbrand. Op basis van het innovatieve technische ontwerp kan het vermogen snel omhoog worden geregeld, waardoor de stoomvoorziening altijd gewaarborgd blijft.

E.ON realiseert met dit project in Nederland de eerste grote gedecentraliseerde energieoplossing voor een toonaangevende partner uit de wereldwijde industrie. Het project is tevens een belangrijke stap voor E.ON bij de uitbreiding van lokale energieproductie voor zakelijke klanten. ‘Duurzame energieoplossingen die waarde creëren voor onze klanten, zijn een belangrijke strategische pijler voor E.ON’, zegt Bernd Schumacher, CEO van E.ON Connecting Energies. ‘We zijn enthousiast over de langdurige samenwerking met Dow – het eerste in zijn soort in Nederland – en we zijn van plan om ons aanbod in deze markt verder uit te breiden.’

Bron: E.ON

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West