Samenwerking Energy Hub Amsterdam Zuidoost getekend - Utilities
nieuws

Samenwerking Energy Hub Amsterdam Zuidoost getekend

Publicatie

6 jun 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

ArenA, engie, ING, Nuon

Amsterdam ArenA, ENGIE, gemeente Amsterdam, ING en Nuon hebben op de vastgoedbeurs Provada een ‘Letter Of Intent’ getekend voor de ontwikkeling van een ‘Energy Hub’. Deze heeft als doel Amsterdam Zuidoost versneld te verduurzamen. De verduurzaming richt zich in eerste instantie op de gebouwen van de ING en de mogelijkheid tot energie-uitwisseling met de Amsterdam ArenA.

De betrokken partijen zien efficiëntievoordelen in het delen, uitwisselen en hergebruiken van energievoorzieningen als de inzet van innovatieve oplossingen binnen deze ‘Energy Hub’. Deze bijzondere samenwerking maakt een versnelling in de energietransitie mogelijk.

Proeftuin

Gemeente Amsterdam heeft binnen het Zero Emission Cities programma (ZEC) van World Business Council Sustainable Development (WBCSD) het deelgebied Amsterdam Zuidoost als ‘proeftuin’ aangemerkt om te komen tot CO₂ vrije energieprojecten en uiteindelijk tot een CO₂-vrij gebied. Amsterdam ArenA is accelerator én inspirator voor Zuidoost door haar concept ‘Energy Hub’ met andere bedrijven en instellingen in Amsterdam Zuidoost te realiseren. Doelstelling is om na de zomer concrete voorstellen voor te kunnen leggen aan ontwikkelende partijen in Zuidoost. Waar mogelijk wordt samengewerkt met ZOEnergy. Allemaal stappen die bijdragen aan het streven van de gemeente Amsterdam: een aardgasloze stad met een duurzame energievoorziening.

Bron: ENGIE

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West