SDE+ twee keer overtekend - Utilities
nieuws

SDE+ twee keer overtekend

Publicatie

11 feb 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

De populariteit voor de aanvraag van subsidie binnen de SDE+ regeling voor zonprojecten is hoog. Dit najaar zijn 4.458 aanvragen binnengekomen. Daarnaast zijn aanvragen ingediend voor geothermie, wind op land, waterkracht, biomassa warmte en de bij- en meestook van biomassa.

De projecten worden zorgvuldig beoordeeld op basis van de eisen van de regeling en getoetst op technische, financiële en economische haalbaarheid. Voor bij- en meestook van biomassa kunnen niet alle aanvragen toegewezen worden, vanwege het maximum van 25 petajoule dat hiervoor is afgesproken in het Energieakkoord. Begin volgend jaar zal bekend gemaakt worden welke projecten een subsidietoekenning hebben ontvangen. 

 

In 2016 is binnen de regeling SDE+ met de voorjaarsronde en de najaarsronde in totaal negen miljard euro beschikbaar gesteld voor hernieuwbare energieprojecten. Dit is exclusief het budget voor wind op zee (windenergiegebied Borssele). De SDE+-subsidie wordt pas uitbetaald als de projecten daadwerkelijk energie leveren, over een periode van maximaal vijftien jaar. De hoogte van het beschikbare SDE+ budget voor 2017 zal dit jaar nog bekend worden gemaakt.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.