Senfal overgenomen door Vattenfall      - Utilities
nieuws

Senfal overgenomen door Vattenfall     

Publicatie

19 mrt 2019

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

overname

EnergieSoftwareontwikkelaar Senfal is overgenomen door Vattenfall. Het bedrijf werkte al lange tijd samen met Vattenfall voor het ontwikkelen van diensten voor de klanten van Vattenfall. Dit is nu uitgemond in deze nieuwe deal, met het doel om de diensten versneld op te schalen.

Senfal zal onafhankelijk haar diensten blijven aanbieden aan bestaande en nieuwe klanten. Hiernaast biedt dit partnerschap met Vattenfall veel interessante mogelijkheden. Met de aankoop van Senfal voegt Vattenfall nieuwe diensten toe op het gebied van flexibiliteit voor de industrie en optimalisatie van duurzame energieproductie.

‘Senfal heeft een schat aan ervaring opgedaan en kijkt op een vernieuwende manier naar geautomatiseerde vraagrespons en gerobotiseerde energiehandel’, zegt Erik Suichies, Director Markets bij Vattenfall en verantwoordelijk voor Vattenfalls Europese groothandelsactiviteiten. ‘Door hun competentie en oplossingen aan ons bedrijf toe te voegen, versterken we Vattenfalls positie van voorkeursleverancier voor industriële klanten en exploitanten van duurzame energie in Noordwest-Europa.’

Senfal is erg enthousiast over de samenwerking. Het geeft de softwareontwikkelaars de nodige financiële ondersteuning en slagkracht. Het zal de ontwikkeling van de technologie versnellen en de positie in de markt verbeteren, vooral in het buitenland.

Bron: Senfal

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West