Shell gaat windenergie verkopen - Utilities
nieuws

Shell gaat windenergie verkopen

Publicatie

19 dec 2016

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

Shell, Windenergie

Shell gaat de stroom van het offshore Windpark Egmond aan Zee (OWEZ) afnemen. De energietak van Shell, Shell Energy Europe, zal de energie die door het windpark wordt gegenereerd aan zakelijke klanten in Europa leveren.

‘Met deze overeenkomst kunnen wij onze expertise op het gebied van windenergie ontwikkelen en Shell Energy Europe als een actieve deelnemer in de Europese markt voor hernieuwbare energie neerzetten’, aldus Jonathan McCloy, General Manager North West Europe bij Shell Energy Europe. ‘Onze ervaring en de groei die wij doormaken in de handel in elektriciteit stellen ons in staat om de levering en afzet door stroom producerende installaties te optimaliseren en er de meeste waarde uit te halen.’

OWEZ, dat in 2006 als eerste offshore windpark in Nederland in gebruik werd genomen, wordt beheerd door NoordzeeWind, een 50/50 joint venture van Nuon (onderdeel van Vattenfall) en Shell.

De overeenkomst sluit aan bij Shell’s streven om de activiteiten in sommige vormen van hernieuwbare energie te vergroten.

Bron: Shell

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West