Ook Shell investeert in ontwikkeling elektrochemie - Utilities
nieuws

Ook Shell investeert in ontwikkeling elektrochemie

Publicatie

12 mrt 2019

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

elektrochemie, investering, Shell

TU Delft, Shell en diverse topconsortia (TKI) investeren samen vijf miljoen euro in de ontwikkeling van elektrochemische technologie. Dat maakt het Delftse e-Refinery consortium vandaag bekend.

Met de investering in het project dat gerelektrochemieicht is op grootschalige elektrochemische productiesystemen dragen Shell en de andere partners bij aan de doelstellingen van TU Delft e-Refinery.  Dit Delftse overkoepelende programma werkt aan de doorbraaktechnologie waarmee COen water via de elektrochemische route worden omgezet in koolwaterstoffen, in eerste instantie etheen. Deze koolwaterstoffen kunnen vervolgens worden ingezet als duurzame grondstoffen, brandstoffen en als opslagmedium voor duurzame elektrische energie.

Bouwstenen

Vorig jaar mei werd e-Refinery opgericht, doordat de TU Delft haar activiteiten bundelde op het snijpunt van industrie en energie. Het consortium helpt de chemische en energie-industrie te elektrificeren en decarboniseren. Het e-Refinery-project omvat de hele ontwikkeling: van een basisontwerp tot over vijf jaar een compleet 100 kW-systeem voor elektrolyse. De productie van etheen is later uit te breiden naar andere bouwstenen, zoals methaan, methanol, koolmonoxide en ammoniak.

 

 

Bron: TU Delft

Industrielinqs 8, 2021

21 september 2021

nieuws

Succesvolle test waterstofopslag Zuidwending

AGENDA

Industrielinqs LIVE
Industrielinqs LIVE - Waterstof hands-on

Wanneer 5 Oct 2021
Locatie LIVE vanuit Apeldoorn bij KIWA, Online in Teams van 10:00 tot 11:30