Shell levert LNG voor Russische tankschepen - Utilities
nieuws

Shell levert LNG voor Russische tankschepen

Publicatie

4 apr 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

LNG, Shell

Het Russische SCF Group (Sovcomflot) heeft een overeenkomst gesloten met Shell Western LNG voor de levering van vloeibaar aardgas (LNG) aan de eerste Aframax ruwe-olietankers. De tankers die eind 2018 zullen gaan varen, stoten behoorlijk minder zwaveloxiden, stikstofoxiden en kooldioxide uit.

Shell zal de komende jaren de LNG brandstof leveren voor de nieuwe generatie aframaxtankers van de SCF Groep, die in het derde kwartaal van 2018 zullen gaan varen. Deze zware klasse schepen kunnen ook door ijs varen en daardoor het hele jaar doorvaren. Die ijsbestendigheid is ook wel nodig, aangezien de tankers voornamelijk ruwe olie transporteren tussen de Oostzee en Noord-Europa. Shell zal de schepen beleveren via een speciaal daarvoor ontwikkeld LNG-bunkerschip schip bij de de GATE-terminal in Rotterdam, maar ook via andere LNG-terminals in de Oostzee.

Het gebruik van LNG als scheepsbrandstof betekent een aanzienlijke verbetering van de milieuprestaties van schepen Zo zullen de motoren die op LNG draaien meer dan 90 procent minder zwaveloxiden (SOx), meer dan 80 procent minder stikstofoxide (NOx) en meer dan vijftien procent minder kooldioxide (CO2) uitstoten dan motoren met standaard scheepsbrandstoffen.

Bron: Scf

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West