Shell neemt LNG-bunkerschip in gebruik - Utilities
nieuws

Shell neemt LNG-bunkerschip in gebruik

Publicatie

15 aug 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

LNG, Shell

Het hypermodern LNG-bunkerschip Cardissa van Shell Western LNG is in het aanloopgebied van de Rotterdamse haven aangekomen. Dit zeewaardige schip stelt Shell in staat om klanten door heel Europa te bevoorraden met liquefied natural gas (LNG, vloeibaar aardgas) vanuit de Gas Access to Europe (Gate) terminal in Rotterdam. De Cardissa kan 6.500 kubieke meter LNG vervoeren.

Ook heeft Shell een tijdcharterovereenkomst gesloten met Victrol en CFT voor een bunkership met een capaciteit van 3.000 kuub LNG. Het schip krijgt Rotterdam als standplaats en geeft extra flexibiliteit om een breed scala aan klanten te bevoorraden, met inbegrip van vaartuigen op Europese binnenwateren.

‘LNG als scheepsbrandstof heeft een belangrijke rol te spelen in de energiemix van de toekomst,’ zegt Steve Hill, Executive Vice President van Shell Energy. ‘Met deze bunkerschepen en de Gate terminal laten we zien dat Shell is toegewijd aan het bouwen van een robuuste en betrouwbare bevoorrading van onze klanten. Met strengere regels voor emissies aan de horizon, blijven we met onze klanten en partners werken aan schonere energieoplossingen.’

Steeds meer scheepseigenaren en -operators kiezen voor het schoner brandende LNG in plaats van traditionele brandstoffen. Dit in reactie op regelgeving voor de uitstoot van zwavel en stikstofoxiden, inclusief de recente beslissing van de International Maritime Organization (IMO) om het zwavelgehalte van scheepsbrandstoffen te beperken tot 0,5 procent.

Bron: Shell

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West