Shell Pernis op zijn vroegst tweede helft augustus opgestart - Utilities
nieuws

Shell Pernis op zijn vroegst tweede helft augustus opgestart

Publicatie

2 aug 2017

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

Shell

Shell Pernis verwacht dat het haar raffinaderij op zijn vroegst de tweede helft van augustus op kan starten. Het bedrijf moest het merendeel van haar fabrieken uit bedrijf nemen nadat een brand in een elektriciteitsstation op zaterdag voor problemen in de elektriciteitsvoorziening zorgde.

Nadat zondagochtend het sein brandmeester was gegeven, waren de problemen nog niet voorbij. Maandagavond is bij een van de uit bedrijf genomen fabrieken waterstoffluoride vrijgekomen bij spoelwerkzaamheden. Het lek is inmiddels gedicht. De stof is binnen het terrein van Shell Pernis gebleven en er zijn geen gevaarlijke concentraties van de stof gemeten buiten het terrein. Shell is in nauw overleg met de hulpdiensten en DCMR. Volgende stappen worden onderling afgestemd. Beide incidenten worden onderzocht.

Voordat de raffinaderij weer stapsgewijs kan worden opgestart, moet de schade in het elektriciteitsstation worden gerepareerd. De raffinaderij van Shell is de grootste in Europa en het tijdelijk buiten bedrijf zijn heeft volgens het bedrijf mogelijk gevolgen voor haar klanten.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West