Siemens verkoopt meerderheidsaandeel energiedivisie - Utilities
nieuws

Siemens verkoopt meerderheidsaandeel energiedivisie

Publicatie

9 mei 2019

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

energie, overname

Siemens kondigde aan volgend jaar zijn energiedivisie af te splitsen. Het bedrijf verkoopt het meerderheidsaandeel van zowel de energieopwekkingsactiviteiten als de transmissie van elektriciteit. De stap is onderdeel van de 2020+ visie die de directie van het bedrijf onlangs presenteerde.

De waarde van de energietak van Siemens wordt geschat op meer dan dertig miljard dollar. Ook het belang van 59 procent in Siemens Gamesa, de windenergietak, zit bij het nieuwe bedrijf. Siemens wil zich meer richten op groeimarkten  en efficiencyverbetering.

De directie verwacht de afsplitsing medio september 2020 rond te hebben. Men verwacht nog wel iets minder dan de helft van de aandelen van het nieuwe bedrijf in handen te houden. In de loop van de tijd is het de bedoeling het aandeel af te bouwen tot een niveau waarop Siemens AG nog invloed kan uitoefenen als blokkerende minderheid.

Siemens CEO Joe Kaeser noemde het nieuwe bedrijf een strategische specialist in alle facetten van de energiemarkt. De combinatie van windenergie voor duurzame energieproductie en gascentrales voor de nodige backupcapaciteit zal voorlopig nog wel nodig zijn. De combinatie met infrastructuur maakt het voor klanten interessant omdat ze bij een leverancier terecht kunnen voor alle facetten van het energiesysteem.

Het bedrijf focust zich na 2020 met name op digital industries, wat zich bezighoudt met industriële automatisering en digitalisatie, en smart infrastructure.

 

Bron: Siemens

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West