Stedin en Evides onderzoeken nauwere samenwerking - Utilities
nieuws

Stedin en Evides onderzoeken nauwere samenwerking

Publicatie

29 mrt 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Evides, Stedin

Netbeheerder Stedin en Evides Waterbedrijf willen nauwer samenwerken. De werkgebieden van Stedin en Evides overlappen elkaar voor een groot deel in Zuid-Holland. De twee bedrijven onderzoeken daarom of intensiever samenwerken bijdraagt aan verhoging van de klanttevredenheid en aan kostenefficiëntie door bijvoorbeeld vervanging van gas- en waterleidingen te combineren.

Marc van der Linden (voorzitter raad van bestuur Stedin) en Annette Ottolini (algemeen directeur Evides) tekenden hiervoor een intentieverklaring. In de afgelopen jaren zijn – vooral uit praktisch oogpunt – diverse samenwerkingsverbanden ontstaan waaraan onder andere ook Stedin en Evides deelnemen. Van structurele samenwerking met zijn tweeën kwam het nog niet.

Annette Ottolini, Algemeen directeur Evides: ‘Voor Evides Waterbedrijf staat omgevings- en klantgericht werken centraal. We hebben succesvolle voorbeelden van projecten die vanuit de werkvloer zijn geïnitieerd en die laten zien welke resultaten we in dat opzicht samen met Stedin kunnen behalen. Zo hebben we, waar we grote vervangingsprojecten merendeels gezamenlijk uitvoerden, de impact op de omgeving aantoonbaar kunnen beperken en efficiënter kunnen werken.’

Samenwerken goed voor de toekomst

Stedin en Evides zijn enthousiast over de gezamenlijke aanpak van werkzaamheden aan gas- en waterleidingen. We zien dat deze praktijkvoorbeelden lonen. Marc van der Linden, voorzitter raad van bestuur Stedin: ‘De veranderingen in de energiesector, zoals de opkomst van duurzame energie, vragen de nodige investeringen in het energienet. De samenwerking met Evides is een prachtig voorbeeld om de kosten voor deze investeringen in toom te houden en zo de netbeheerkosten op de energierekening zo laag mogelijk te houden.’

De komende maanden gaan de partijen ook verkennen of ze samen kunnen optrekken op het gebied van veranderende wetgeving, werving van technisch personeel en datamanagement. Eind mei moeten de resultaten van het samenwerkingsonderzoek bekend zijn. De afspraken die daaruit voortkomen, zullen Stedin en Evides vervolgens officieel bekrachtigen in een samenwerkingsovereenkomst.

Bron: Stedin

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West