Studenten maken wereldreis op elektrische motoren - Utilities
nieuws

Studenten maken wereldreis op elektrische motoren

Publicatie

8 sep 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Ze hebben zich twee jaar lang voorbereid om 26.000 kilometer in tachtig dagen af te leggen. De hele route is tot op de dag precies uitgestippeld en verkend. De reis voert over het noordelijk halfrond, beginnend in Europa en via Centraal-Azië en Noord-Amerika komen ze op 2 november in Eindhoven aan. 

Het team zal rijden op twee elektrische toermotoren die in hun ogen het toonbeeld zijn van hoe elektrisch vervoer zou moeten zijn: stil, efficiënt en met voldoende actieradius. De motoren hebben een topsnelheid van 160 kilometer per uur en kunnen 380 kilometer rijden zonder opladen, dankzij het door de studenten zelf ontworpen batterijpakket. De batterijen, 24 losse cartridges en goed voor maximaal 28,5 kilowatt aan energie, kunnen bovendien binnen zeven minuten worden vervangen door een volgeladen batterijenpakket.

Overtuigen

Elke dag worden de batterijen van de motoren opgeladen via het lokale elektriciteitsnet, bij bedrijven, universiteiten of mensen thuis. Ze vormen met elkaar het zogeheten ‘Storm Grid’. Ook neemt het team deel aan lokale evenementen gedurende de reis. Zo hoopt het team de wereld te overtuigen van de potentie van elektrische mobiliteit.

Zondag rijdt het team weg vanaf het 18 Septemberplein, middenin het centrum van Eindhoven. De reis is daarna live te volgen via een dashboard op de website van het team en via social media (#storm80days). Het team doet verslag van hun reis in de vorm van blogs, vlogs, foto’s en bijna dagelijkse video-updates.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.