TenneT start bouwwerkzaamheden in Zeeland - Utilities
nieuws

TenneT start bouwwerkzaamheden in Zeeland

Publicatie

30 jun 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

TenneT

Senior manager Sjouke Bootsma van TenneT sloeg één van de eerste palen van het nieuwe 380 kV Hoogspanningsstation bij Rilland in de grond. Voor TenneT de start van verschillende werkzaamheden in Zeeland.

Met het nieuwe hoogspanningsstation bij Rilland, de plannen voor een nieuwe 380 kV verbinding tussen Borssele en Rilland en de toekomstige aansluiting van de windparken op zee bij Borssele werkt TenneT aan het nog beter waarborgen van de leveringszekerheid in Nederland én aan de verduurzaming van onze energiehuishouding.

Verbinding met België

Het nieuwe hoogspanningsstation in Rilland moet bovendien zorgen voor een versterking van de verbinding met buurland België (interconnectie). Door het nieuwe hoogspanningsstation worden drie permanente, los van elkaar te schakelen verbindingen gecreëerd: Borssele-Rilland, Geertruidenberg-Rilland en Rilland-Zandvliet (België). Hierdoor is een doorgaande beschikbaarheid van de transportcapaciteit gewaarborgd en kan ook als er een verbinding niet beschikbaar is (door onderhoud of storing) altijd stroom getransporteerd blijven worden.

De planning is dat hoogspanningsstation Rilland in de eerste helft van 2019 in bedrijf wordt genomen.

Bron: TenneT

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West