Tien ampère aansluiting bespaart klanten met laag verbruik 150 euro per jaar - Utilities
nieuws

Tien ampère aansluiting bespaart klanten met laag verbruik 150 euro per jaar

Publicatie

24 aug 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Liander

Voor aansluitingen met een laag verbruik zoals garageboxen, portiekverlichting, abri’s bij bushaltes, slagbomen of vuilcontainers introduceert Liander een nieuw type aansluiting: de tien ampère aansluiting. Met de nieuwe aansluiting kunnen klanten zo’n 150 euro per jaar besparen op hun elektriciteitsaansluiting.

Tot op heden is de 3*25 ampère aansluiting de kleinste aansluiting voor klanten. Dit voldoet voor bijvoorbeeld huishoudens. Voor aansluitingen met een laag verbruik is deze aansluiting relatief duur, omdat zij slechts een beperkt deel van de capaciteit gebruiken. Om deze klanten tegemoet te komen, biedt Liander nu de tien ampère aansluiting aan.

Laag piekverbruik

Met de tien ampère aansluiting is relatief veel mogelijk. Voor openbare infrastructuur als abri’s, vuilcontainers en flitspalen is een aansluiting van tien ampère dan ook voldoende. Ook voor bijvoorbeeld garageboxen zou, afhankelijk van het gebruik, de aansluiting een goedkope oplossing kunnen zijn. Voor huishoudens is een tien ampère aansluiting geen optie: een huishouden zou bij deze aansluiting slechts één apparaat tegelijkertijd kunnen gebruiken.

Liander verwacht dat potentieel 30.000 klanten gebruik kunnen maken van de nieuwe aansluiting.

Fotocredit: JC Decaux
Bron: Liander

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West