Titan LNG bouwt tweede LNG-bunkeringponton - Utilities
nieuws

Titan LNG bouwt tweede LNG-bunkeringponton

Publicatie

5 feb 2019

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

LNG

Fluxys en Titan LNG bouwen samen een bunkeringponton om vloeibaar aardgas (LNG) als scheepsbrandstof ruimer beschikbaar te maken in de Antwerpse haven en regio. Het ponton wordt midden 2020 in gebruik genomen en ondersteunt de scheepvaart in de omschakeling naar een schoner emissieprofiel.

Het bunkeringponton FlexFueler 002 krijgt als standplaats de haven van Antwerpen. Het ponton biedt bunkeringdiensten aan binnenschepen en kleine kustschepen in de Antwerpse haven en regio. FlexFueler 002 is het tweede LNG-bunkeringponton naar Titanontwerp. Het is identiek aan het FlexFueler 001 ponton dat binnen ongeveer drie maanden in Amsterdam in gebruik wordt genomen.

De vraag naar LNG en bunkeringinfrastructuur in de scheepvaart neemt toe. Dit komt doordat de normen voor zwavelgehalte van scheepsbrandstof strenger zijn geworden en in 2020 nog verder verscherpen. Overschakelen op deze brandstof vermindert de uitstoot van zwavel en fijn stof en tegelijk gaat de uitstoot van stikstofoxide en CO2 drastisch omlaag.

Fotocredit: Fluxys

Industrielinqs 8, 2021

21 september 2021

nieuws

Prinsjesdag 2021: Extra geld voor CO2-reductie industrie

AGENDA

Industrielinqs LIVE
Industrielinqs LIVE - Waterstof hands-on

Wanneer 5 Oct 2021
Locatie LIVE vanuit Apeldoorn bij KIWA, Online in Teams van 10:00 tot 11:30