Tsjechen kopen bruinkoolactiviteiten Vattenfall - Utilities
nieuws

Tsjechen kopen bruinkoolactiviteiten Vattenfall

Publicatie

19 apr 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Door de verkoop van de zeer vervuilende bruinkoolactiviteiten stoot het moederbedrijf van Nuon een stuk vooruit in de duurzaamheidswedloop die de energiebedrijven zijn aangegaan. De productie van Vattenfall is volgens CEO Magnus Hall straks meer dan 75 procent klimaatneutraal. Nu is dat nog vijftig procent.

De koper bestaat uit een consortium van twee bedrijven: EPH en PPF Investments. Het Tsjechische EPH is een gevestigde Europese energiegroep uit Praag. Het bedrijf heeft een aantal vestigingen in West- en Centraal-Europa. De activiteiten van EPH variëren van de verkoop van aardgas en elektriciteit tot gastransport en opslag en het leveren van warmte. PPF Investments is een internationale investeringsgroep.

De verkoop omvat alle bruinkoolactiva van Vattenfall  in Duitsland. Dat zijn energiecentrales Jänschwalde, Boxberg, Schwarze Pumpe en Vattenfall's belang van vijftig procent in Lippendorf, evenals de dagbouwmijnen Jänschwalde, Nochten, Welzow-Süd en Reichwalde en de recent gesloten mijnen Cottbus Nord.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.