Utilities decembernummer in teken van Industry & Energy - Utilities
nieuws

Utilities decembernummer in teken van Industry & Energy

Publicatie

11 dec 2018

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Chemelot, energie, industrie, Sabic

De laatste editie van Utilities staat grotendeels in het teken van het Industry&Energy Congres: When electrons power molecules. Elektrochemie kan namelijk zowel de industrie als de energiewereld ondersteunen bij het verduurzamen van het energiesysteem. Vice president Europe Mark Williams van Sabic is keynote speaker op het congres en geeft in het hoofdinterview inzicht in de rol die hij ziet voor de chemiesector in de energietransitie. Opvallend is daarbij dat Sabic al een duit in het zakje doet met de grootste CCU plant ter wereld.

Ook Chemelot heeft duidelijke duurzame plannen uitgerold en zit inmiddels midden in de transitie naar een emissieloze site in 2030. Site directeur Robert Claasen ziet daarbij niet zozeer technische belemmeringen, maar wel uitdagingen rondom internationale samenwerking en politieke besluitvorming.

Gelukkig zijn er inmiddels wel al partijen bezit Power2heat mogelijk te maken binnen de huidige wettelijke kaders. Wat dat aangaat zijn de inspanningen van Westland Infra interessant om te volgen. Een aantal tuinders krijgt de mogelijkheid om tijdelijk meer stroom af te nemen als de prijzen laag zijn. Op die manier kunnen ze warmtebuffers opbouwen en zo optimaal gebruik maken van de netcapaciteit.

Bron: Utilities

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West