Vattenfall bouwt grootste windpark op zee van Denemarken - Utilities
nieuws

Vattenfall bouwt grootste windpark op zee van Denemarken

Publicatie

6 mrt 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

In februari 2015 won Vattenfall de tender voor Horns Rev 3. Vattenfall is op dit moment de op één na grootste exploitant van offshore windparken in de wereld en één van de grootste spelers in Denemarken op het gebied van wind op land. De bouw van Horns Rev 3 zal de positie van Vattenfall versterken als leider in duurzame energie, zowel in Denemarken als in Europa.

 

Strategie

Magnus Hall, CEO van Vattenfall: ‘Horns Rev 3 is belangrijk voor onze windambities en in het bijzonder vanwege onze focus op offshore windparken. Vattenfall heeft als strategie om voornamelijk te investeren in duurzame energie en dat betekent dat wij willen groeien in windenergie. Horns Rev 3 is voor ons een duidelijk signaal aan de wereld om ons heen dat wij deze strategie ook waar willen maken. Vattenfall ondersteunt de transitie naar een volledig duurzame energievoorziening en gaat de uitdaging aan, ondanks de huidige lage prijzen voor elektriciteit en overcapaciteit.’

 

Offshore wind

Vattenfall bezit momenteel zestig procentvan Horns Rev 1 (tachtig windturbines) en heeft twee windparken op zee in de Duitse Noordzee in samenwerking met Stadtwerke München: Dan Tysk (2014 geopend) en Sandbank (klaar in 2017). Daarnaast wordt in juni 2016 het Kentish Flats windmolenpark in het Verenigd Koninkrijk geopend. In Nederland heeft het bedrijf sinds 2007 een windpark voor de kust van Egmond aan Zee. Vattenfall heeft op dit moment 2265 Megawatt wind opgesteld: 904 Megawatt op land en 1325 Megawatt op zee, zo’n duizend windturbines.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.