Vattenfall wil Delta Energie overnemen - Utilities
nieuws

Vattenfall wil Delta Energie overnemen

Publicatie

18 jan 2019

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Delta, Vattenfall

Vattenfall iwil de aandelen van Delta Energie overnemen, het onderdeel van Delta dat groene stroom en gas levert aan consumenten en mkb-bedrijven. Vattenfall is voor Delta Energie een goede partner om samen nog grotere stappen te kunnen zetten in een duurzame energievoorziening aan klanten. Delta Energie blijft als zelfstandig bedrijf opereren vanuit Zeeland.

Delta levert telecomdiensten vanuit Delta Fiber Nederland BV en groene stroom en gas vanuit Delta Energie BV. Het  telecombedrijf van Delta was al samengevoegd met Caiway en gaat verder onder de vlag van een investeringsmaatschappij.  De voorgenomen overname door Vattenfall betreft dan ook uitsluitend Delta Energie BV.

De energie-assets, zoals de Sloecentrale, waren al eerder van het moederbedrijf afgesplitst en produceren nog steeds onder de naam PZEM. Vattenfall neemt alleen de 170.000 klanten over. De naam Delta zal voorlopig nog wel blijven bestaan.

CEO Marco Visser van Delta: ‘Ik ben blij dat Delta Energie met de overname door Vattenfall een stevige basis krijgt om voorop te blijven lopen in de ontwikkeling naar energie uit duurzame bronnen. En onze sterke betrokkenheid met Zeeland blijft: we gaan gewoon verder als Delta, voor telecom én energie.’

De medewerkers van Delta Energie blijven werkzaam in het kantoor in Middelburg. Voor klanten blijven de huidige contracten behouden. Zij kunnen blijvend terecht in de Delta-winkels voor energievragen en ook houden ze het combinatievoordeel als zij telecom én energie bij Delta afnemen.

De overname is nog onder voorbehoud van een positief advies van de ondernemingsraad van Delta Energie én goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Bron: Vattenfall

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West