Voortaan ook op de camping groen koken - Utilities
nieuws

Voortaan ook op de camping groen koken

Publicatie

2 mei 2019

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

groen gas

Sinds kort kunnen kampeerliefhebbers koken op biopropaan. Onlangs vond de eerste levering van biopropaan plaats bij leverancier van camping gas Primagaz Benelux. De Biopropaan wordt geproduceerd door de Neste Biofuels raffinaderij op de Maasvlakte in de haven van Rotterdam.

BioLPG, oftewel biopropaan, is een bijproduct van biodiesel en wordt geproduceerd uit duurzame grondstoffen: een mix van afval- en reststoffen en hernieuwbare plantaardige oliën. De mix is afhankelijk van het aanbod op dat moment, maar kan bestaan uit bepaalde zaden en plantaardige oliën. Ook worden resten uit bijvoorbeeld de visproductie of overtollig (frituur)vet gebruikt.

Tachtig procent CO2-reductie

Vergeleken met andere fossiele brandstoffen is propaan al een brandstof met een lage CO2-uitstoot. Biopropaan scoort nog beter en vermindert de CO2-uitstoot tot tachtig procent. Gebruikers hoeven hun toestellen niet aan te passen: Primagaz meldt dat het gas identiek in gebruik is aan conventioneel propaan.

Aardgasloos

Behalve campinggasten, maken ook particulieren die niet op het gasnetwerk zijn aangesloten gebruik van propaan. Eigenaren van aardgasloze woningen die graag op gas willen koken, hebben dus nog een duurzaam alternatief.

Nu verkrijgbaar

Dit voorjaar is biopropaan verkrijgbaar bij Primagaz-dealers in de lichtgewicht Primagaz EasyBlue gasflessen. Er zijn meer dan 2.000 verkooppunten in de Benelux bij onder andere tuincentra, bouwmarkten, doe-het-zelvers, kampeerwinkels en brandstofhandelaren.

 

Bron: Primagaz

Industrielinqs 8, 2021

21 september 2021

nieuws

Succesvolle test waterstofopslag Zuidwending

AGENDA

Industrielinqs LIVE
Industrielinqs LIVE - Waterstof hands-on

Wanneer 5 Oct 2021
Locatie LIVE vanuit Apeldoorn bij KIWA, Online in Teams van 10:00 tot 11:30