WakaWaka wil geld voor ontwikkeling nieuwe producten - Utilities
nieuws

WakaWaka wil geld voor ontwikkeling nieuwe producten

Publicatie

18 apr 2018

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Het Nederlandse bedrijf WakaWaka van Maurits Groen produceert zaklampen en powerbanks op zonne-energie, maar het bedrijf wil meer producten kunnen bieden. Daar geeft het bedrijf voor 2,5 miljoen euro aan certificaten uit via de mkb-beurs NPEX. WakaWaka wil ondermeer een telefoonlader, powerbank en fietslamp toevoegen aan zijn assortiment.

WakaWaka produceert duurzame LED-lampen op zonne-energie en reserveert van de verkopen een bedrag dat wordt besteed aan projecten om mensen te voorzien van zonne-energie. . Het bedrijf heeft in de afgelopen vijf jaar 1,3 miljoen mensen in dit soort gebieden geholpen aan licht en stroom op basis van zonne-energie.

Nieuwe producten

Op dit moment wordt er gewerkt aan producten voor de westerse markt en voor de zogenoemde off-grid markt in voornamelijk Afrika en Azië. Voor de westerse markt zijn er vijf producten in de maak: twee nieuwe gewone powerbanks, een powerbank die draadloos een telefoon kan opladen, een alles-in-een oplossing van powerbank met verlichting en geïntegreerd zonnepaneel en een accessoire om de WakaWaka-lamp makkelijk op een fiets te monteren.

Rugzak met zonnepaneel

Ook wordt er nog gewerkt aan powerbanks die via bluetooth verbonden zijn met een telefoon in combinatie met een WakaWaka-app. En er wordt gekeken naar de ontwikkeling van andere producten die zonne-energie gebruiken of producten die gebruikt kunnen worden in combinatie met de WakaWaka-producten, zoals bijvoorbeeld lichtgewicht tenten of rugzakken met een zonnepaneel.

Voor Afrika en Azië wordt een nieuwe lamp ontwikkeld en een ‘mini solar home system’ met twintig watt zonnepaneel, vier ledlampen en een radio die via usb kan worden aangesloten.

Bron: WakaWaka

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.