Zetten Huntsman en BTG-BTL trend met modulaire bouw? - Utilities
nieuws

Zetten Huntsman en BTG-BTL trend met modulaire bouw?

Publicatie

29 jan 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Verandering van paradigma’s kosten door de bank genomen tijd. Zo ook het modulair bouwen van fabrieken. Wat mogelijk kan helpen, is dat ook in de traditionele chemie wel interesse is voor modulaire bouw, maar dan voor de bouw van meer traditionele installaties met de gebruikelijke omvang. Een mooi voorbeeld dit jaar was de nieuwe polyolenfabriek, project Capstone, van Huntsman. De fabriek werd in Heijningen gebouwd en in vier delen naar Rotterdam getransporteerd. Deze prefabricatie is veiliger en heeft tijdwinst opgeleverd.

 

Tijdens Masters of Industry komt Taco Boerstra van ingenieursbureau Tebodin vertellen waarom bij dit project is gekozen voor modulaire, offsite-constructie. En wat zijn de voordelen voor andere projecten in de procesindustrie?

Een ander staaltje van modulaire bouw was de nieuwe pyrolysefabriek van BTG-BTL in Hengelo. Eenmaal in bedrijf kan Empyro twintig miljoen liter groene pyrolyse-olie per jaar produceren op basis van afvalhout. De belangrijkste partij voor de bouw van Empyro is Zeton, een bouwer van pilotplants uit Enschede, dat de helft van de fabriek offsite bouwde en vervolgens naar Hengelo verplaatste. Twintig bouwblokken werden in vijf weken als legosteentjes in elkaar gezet. De andere helft is op locatie geproduceerd.

Gerhard Muggen van BTG-BTL geeft een werkcollege over de keuzes van zijn bedrijf en waarom hij het zo weer zou doen.

Voor meer informatie en aanmelden ga naar http://www.mastersofindustry.nl/

Meer over het onderwerp vindt u ook in de longreader https://petrochem-projects.creatavist.com/petrochem-projects-2014.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.