Zonnepanelen op daken elektriciteitsverdeelstation Alliander - Utilities
nieuws

Zonnepanelen op daken elektriciteitsverdeelstation Alliander

Publicatie

11 okt 2018

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

netbeheer, zonne-energie

Het verdeelstation van Alliander in Amsterdam is met 120 zonnepanelen op het dak zelfvoorzienend. Het is een van de eerste stations waarvan Alliander het dak gebruikt om via panelen energie op te wekken.

De plaatsing van de zonnepanelen op het dak van het elektriciteitsverdeelstation in Amsterdam gebruikt Alliander als proef. Zo willen wil het bedrijf weten wat nodig is om structureel zonneplaatsen te plaatsen op de daken van zijn stations.

Energieneutraal

De ambitie van Alliander is om in de toekomst op veel meer daken van zijn elektriciteitsverdeelstations zonnepanelen te plaatsen. Bijvoorbeeld bij onderhoud en renovatie van de daken. Zo worden deze stations zelfvoorzienend.

Elektriciteit opwekken

Op een dak van een elektriciteitsverdeelstation kan de netbeheerder zo’n 120 zonnepanelen plaatsen. Deze wekken jaarlijks zo’n 35.000 kWh stroom op.

Standaard ontwikkelen

De ervaring en kennis van de plaatsing van de zonnepanelen op het dak van het Amsterdamse elektriciteitsverdeelstation gebruikt Alliander om een standaard te ontwikkelen. Hierbij maakt het bedrijf gebruik van de kennis in de markt. Zo werkt de netbeheerder samen met de Amsterdamse Zoncoalitie.

Bron: Alliander

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West