Zonnepanelen veranderen beeld op chemieterreinen - Utilities
nieuws

Zonnepanelen veranderen beeld op chemieterreinen

Publicatie

2 okt 2018

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

zonne-energie

Vorige week zijn 76.000 zonnepanelen voor het zonnepark Moerdijk geleverd om deze maand op de draagconstructies te worden gemonteerd. Dat is een grote klus waarvoor 35 dagen zijn gereserveerd. Vanaf het eerste kwartaal van 2019 zal de zonnestroom aan de fabriek van Shell in Moerdijk worden geleverd.

Het zonnepark wordt gebouwd op een ongebruikt stuk land bij Shell Moerdijk en het Shell-bedrijfsonderdeel New Energies ontwikkelt het park. De uitvoering van de constructiewerkzaamheden is uitbesteed aan Biosar Energy. Daarnaast zal Biosar ondersteunende diensten verlenen voor de operaties en het onderhoud gedurende de eerste twee jaar. Tijdens de piek van de constructiewerkzaamheden werken zo’n 150 medewerkers van Biosar Energy op de locatie.

Zonnepark Louisegroeve

Op het Chemelot terrein in Sittard/Geleen is intussen ook de bouw begonnen van Zonnepark Louisegroeve. Op een voormalige deponie van DSM worden 10.573 zonnepanelen geïnstalleerd die naar verwachting eind november 2018 de eerste stroom zullen leveren aan het elektriciteitsnet.

Het park is een initiatief van zonnepark uitbater NaGa Solar, DSM en Chemelot. NaGa Solar verzorgt de investering in het zonnepark en de infrastructuur, de bouw en het beheer van het park. DSM stelt de grond beschikbaar. Chemelot coördineert de verdere uitrol en draagt zorg voor het snel en efficiënt verlopen van de bouw op het industrieterrein.

Zeeland Solar

Zonnepark Zeeland Solar op het terrein van Zeeland Refinery is al een stap verder. Total Solar heeft het park van zo’n 28.500 zonnepanelen aangelegd. Zeeland Refinery kan op een zomerse dag 23 procent van zijn energiebehoefte uit het zonnepark ’tappen’.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West